Arctisztítás

Category
Rosacea
Leírás

A viziten, fénykezelések előtt mindig megkérem a pácienseimet, mossák meg az arcukat úgy, ahogy otthon szokták. A mai napig megdöbbenek, hogy tanult, magukra adó emberek mit művelnek arcmosás címen a bőrükkel! Víz nélkül, a lemosót korongra rakva, erőteljes mozdulatokkal, hosszan belemasszírozva a kémiai lemosót, roncsolva a felületet, erős vérbőséget okozva teszik tönkre az amúgy is beteg bőrüket. Mintha nem ismernék a vizet!

A helyes arcmosás mindig a nyitott tenyérbe tett, többszöri sima vizes átmosással kezdődjön. Ezután tegyünk az ujjunkra érzékenybőrűeknek ajánlott lemosó, tejszerű folyadékot, melyet finom körkörös mozdulatokkal, egyenletesen simogatva oszlassunk el az egész arcon. A lemosó 10 másodpercnél tovább sohase maradjon a bőrön. Ezt többször is meg lehet ismételni, az arc szennyezettségétől függően. Az arctisztítás vége is mindig víz legyen. Sokan vannak, akik az arclemosó maradványait az arcon hagyva térnek éjszakai nyugovóra.

Ne használjon az arcmosáshoz szappant, kerülje a lanolin tartalmú mosakodó szereket (babaszappan). Használjon kifejezetten érzékeny bőrüknek kifejlesztett mosakodó termékeket. A patikákban recept nélkül hozzájuthat a mosakodó krémekhez (Ung. Hydrophilicum n.i., Ung. Emulsificans.)